Închide

Festival cu zeci de ateliere și 4.000 de elevi în Săptămâna Altfel, la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 20, 2015 0 454

Festival cu zeci de ateliere, la care sunt așteptați peste 4.000 de preșcolari, elevi și profesori – e organizat la Cluj de o fundație și o asociație, la începutul lunii Aprilie, în „săptămâna altfel”.

Cele două ONG-uri care-l organizează – Fundația Noi Orizonturi și Asociația Mânuțe Pricepute – spun că e cel mai mare eveniment dedicat educației nonformale în timpul Săptămânii Altfel (6-10 aprilie). Timp de cinci zile, Festivalul Altfel va oferi peste 150 de ateliere cu aproximativ 70 de tematici diferite, în cinci spații distincte – Casa de Cultură a Studenților, British Council, Cazinoul, Parcul Central și Parcul Iuliu Prodan – , la care sunt așteptați să participe peste 4.000 de preșcolari, elevi și profesori.

„Ideea organizării acestui festival a venit de la dorința de a-i ajuta pe profesorii implicați în programul Școala Altfel să ofere  elevilor o serie de activități inedite și practice, axate pe dezvoltarea abilităților de viață, care să vină în completarea a ceea ce învață deja în școli”, spun organizatorii. ”Împreună cu Asociația Mânuțe Pricepute am stabilit o listă de tematici pe care le-am considerat interesante și am început să vorbim cu alte ong-uri si companii. Lucrurile au început să ia proporții, pentru că tot mai mulți oameni s-au alăturat inițiativei, ceea ce a facut ca evenimentul  să se transforme într-un festival al Comunității, în care cei pasionați de educație pot contribui cu experiza și resursele de care dispun”, explică Lidia State, de la Fundația Noi Orizonturi. Evenimentul are un buget minimal, pentru care s-au găsit și câțiva sponsor.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu