Închide

Ferma de Pui din Florești, reautorizată de Agenția de Mediu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 11, 2017 0 2059

Degeaba s-au revoltat Primăria Florești și Consiliul Județean, împotriva activității fermei de pui din această comună. Agenția de Mediu a decis să-i emită o nouă autorizație firmei Bravinvest, argumentând că  aceasta respectă toate normativele și condițiile pentru protejarea aerului, apei și solului.

„Agenția pentru protecția Mediului Cluj anunță publicul interesat asupra deciziei de emitere a autorizației integrate de mediu pentru Ferma de creștere a păsărilor: ferma 17 și 18, cu punctul de lucru în localitatea Florești, str.Cetății nr 101-103, jud. Cluj, titular de activitate SC Bravinvest SRL. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Cluj-Napoca, Calea Dorobanților nr 99 bl 9b, fax. 0264.410716, e-mail: [email protected] în termen de 30 de zile de la data apariției anunțului”, se arată în înștiințarea publicată de site-ul cluj24h.ro

Decizia Agenției de Mediu Cluj a fost emisă în 4 aprilie, colectivul de analiză tehnică din cadrul acestei instituții considerând, așadar, că firma Bravinvest poate primi autorizație integrată de mediu pentru cele două ferme, 17 și 18.  În total, cele două ferme numără 8 hale,  dotate cu echipamente tehnologice de creștere a puilor la sol cu o capacitate maximă de 22000 capete/hală.

Reamintim că deși Consiliul Județean Cluj și Prefectura au ieșit public pentru a atrage atenția că activitatea fermei reprezintă un pericol pentru sănătatea locuitorilor din vecinătăți,  Agenția de Mediu are altă abordare. Directorul instituției,  Grigore Crăciun, a arătat că nu-și poate permite să ignore solicitarea firmei BravInvest, pentru că ar putea fi oricând acționat în instanță. El a mai precizat că la dosarul depus de firmă ar exista un studiu asumat de Direcția de Sănătate, din care reiese că activitatea fermei de pui nu ar reprezenta un pericol pentru sănătatea celor care locuiesc în zonă.

Pe de altă parte, arhitectul județului, Claudiu Salanță, atrage atenția că ferma de pui nu trebuia autorizată de la bun început, pentru că acest obiectiv s-a construit când deja în zona respectivă era planificat un ansamblu de locuințe (blocurile ANL din Cetatea Fetei). Ca atare, cei care au atorizat construcția și activitatea fermei, aveau obligația să țină seamă de situația din teren – a transmis Salanță.

Prefectul Gheorghe Vușcan a transmis că cea mai bună soluție este ca reprezentanții Bravinvest să ajungă la o înțelegere cu administrația locală, astfel încât activitatea fermei să fie relocată pe un alt teren.

Între timp, activitatea fermei Bravinvest a fost reautorizată de către Agenția de Mediu. Rămâne de văzut dacă administrația locală, sau oamenii care locuiesc în zonă, vor face contestație.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu