Închide

Femeia care a omorât un bărbat, l-a tranșat și l-a băgat într-un geamantan, condamnată la ani grei de detenție și încarcerată la Penitenciarul Gherla, a fost eliberată condiționat

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 16, 2023 0 735

Femeia care a omorât un bărbat, l-a tranșat și l-a băgat într-un geamantan, condamnată la ani grei de detenție și încarcerată la Penitenciarul Gherla, a fost eliberată condiționat.
Carmen Șatran a fost condamnată definitiv în 2014 la 19 ani și 8 luni de închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Arad. Aceasta a făcut cerere de liberare condiționată la Judecătoria Gherla, care i-a fost aprobată. Decizia Judecătoriei Gherla, dată în 18 ianuarie, nu a fost atacată cu contestație nici de condamnată, nici de petenta Penitenciarul Gherla, astfel că a rămas definitivă.

În motivarea deciziei, consultată de actualdecluj.ro, se arată că deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar. ”A participat la muncă şi s-a achitat de sarcinile primite, a totalizat un număr de 455,48 zile câştigate prin participarea la activităţi lucrative. A avut o conduită constant pozitivă şi a dat dovezi de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative şi s-a încadrat în program iar pe perioada detenţiei a prezentat o evoluţie favorabilă iar în prezent este echilibrată din punct de vedere psiho-afectiv. Totodată în ultima perioadă de amânare a liberării condiţionate a dat dovadă de interes şi implicare în cadrul demersurilor specifice comunităţii terapeutice”, a arătat instanța. ”Pentru rezultate bune a fost recompensată de nenumărate ori cu suplimentarea drepturilor”.

Conform Codului penal din 1969, după ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte zece ani, sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de zece ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei. La data analizării cererii de liberare condiționată femeia executase 4.905 zile de închisoare, insuficient, căci ar fi trebuit să execute 5.387 zile pentru a se constata că a ispășit trei sferturi din pedeapsă, dar a câștigat prin muncă un număr de 455,48 zile prin participarea la activităţi lucrative.

Carmen Bejan, acum căsătorită Șatran, l-a ucis şi tranşat în vara anului 2009 pe Trifu Schrott, un bărbat cu care urma să întreţină relaţii sexuale, în schimbul unei sume de bani, într-un cămin studenţesc din Timişoara. Bejan a fost ajutată de iubitul ei de atunci, Sergiu Florea. Cei doi au cumpărat împreună un geamantan în care au băgat trupul bărbatului ucis. Urmau să arunce geamantanul, pe care l-au încărcat în portbagajul unei mașini, dar au fost găsiți de oamenii legii.

Sursa foto Cancan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu