Închide

Feblețea lui Miriuță ar vrea să rămână în Gruia, dar în alte condiții. „Aici e casa mea, dar sper să se îndrepte lucrurile. Mă gândesc și la mine”

Sport by Catalin Suciu - mai 13, 2014 0 255

Sergiu Negruț a ajuns să joace, în sfârșit , la CFR, după un juniorat petrecut la formația lui Paszkany și câteva împrumuturi în Liga a II-a.

foto:  digisport.ro

foto: digisport.ro

Fotbalistul titularizat odată cu venirea lui Miriuță pe banca tehnică intră în vară în ultimul an de contract, dar ar vrea fi dispus să semneze și o prelungire, însă pune condiții. „Aici am crescut, m-am format , iar acum am început să joc. Mi-ar plăcea să mai rămân, dar situația este foarte dificilă în acest moment. Dacă se vor primi asigurări și voi avea certitudinea că din vară se vor rezolva problemele financiare, voi rămâne cu cea mai mare plăcere. Dacă nu, aș vrea să plec”, a spus atacantul pentru actualdecluj.ro.

 Vârful este unul dintre preferații antrenorului Vasile Miriuță, cel care i-a prezis un viitor mare în fotbalul românesc. „Are niște calități remarcabile și trebuie să avem grijă de el. Am mare încredere în acest băiat, este de mare viitor și a început deja să confirme”, l-a lăudat tehnicianul.

Negruț (21 de ani) l-a avut ca antrenor și pe Claudiu Niculescu, la Vâlcea, fostul jucător și antrenor al Universității Cluj. “Este un om absolut deosebit și mi-a dat multă încredere. Îmi dă sfaturi mereu. Mi-a spus că dacă nu voi ajunge fotbalist, va fi doar din cauza mea, pentru că am calități veritabile. A fost un mare atacant și am avut foarte multe de învățat de la el. Ultima dată ne-am întâlnit la București, când am jucat împotriva lui Dinamo. M-a încurajat și atunci, o face mereu. Îl respect și apreciez. Am încercat să „fur” de la el tehnica prin care bate loviturile libere. Mai exersam cu el, îmi arăta cum lovește balonul după antrenamente și cred că nu mai e altul ca el în România. La Niculescu e vorba despre talent, nu neapărat doar de biomecanica de lovire. El dă cu șiretul, într-un fel, mingea trece peste zid și cobară , luând o viteză remarcabilă. Dacă e cadrată pe poartă, nu ai nici o șansă s-o aperi ca și portar. Este ceva incredibi. Am încercat să-l copiez, dar mai am mult până să ajung la ceea ce poate el”, a mai spus Negruț.

 În acest sezon Negruț a bifat apariții în tricoul CFR-ului, toate în retur, marcând și trei goluri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare