Închide

Fără tronsoane noi de autostradă date în folosință în acest an la Cluj, singurul tronson aproape de final e mai aproape de rezilierea contractului

Economie by Actual de Cluj - ian. 06, 2021 0 370

Fără tronsoane noi de autostradă date în folosință în acest an la Cluj, consideră asociația care monitorizează lucrările la șantierele de autostradă, Pro Infrastructura.

În vecinătate, însă, șanse reale de a fi deschise traficului în acest an le au loturile Alba Iulia-Aiud pe o lungime de 24,25 kilometri, ”posibil în august dar probabil abia în toamnă”, și respectiv bucățile rămase de 2,2 km de la Alba Iulia Nord și de 4 km la sud de Aiud și Ungheni-Târgu Mureș, un tronson de 4,5 kilometri, parte din Autostrada Transilvania. ”Atât. 35 de km de autostradă”, comentează asociația. La Cluj segmentul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii, de pe autostrada Transilvania A3, este ”mai aproape de reziliere decât de deschidere în 2021”, arată Pro Infrastructura, care arată că în cel mai bun caz acest tronson va fi deschis circulației doar anul viitor, ”practic imposibilă (deschiderea-n.red.) în acest an indiferent de deznodământ”.

În schimb însă în acest an pe A3 se anunță șantiere noi – ”vom vedea startul lucrărilor pe A3 Biharia-Chiribiș (28,55 km), Suplacu-Nușfalău (13,55 km) și pe unele porțiuni unde va fi front de lucru pe Nădășelu-Poarta Sălajului (42,3 km)”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu