Închide

Faimos scriitor italian, invitat de onoare la festivalul de carte Transilvania

Cultură by Actual de Cluj - sept. 25, 2016 0 255

Faimos profesor și scriitor italian e invitatul de onoare al celei de-a patra ediții a festivalului de carte Transilvania, de la  începutul lunii octombrie.

E vorba de Franco Moretti, care e invitat la Cluj ca să participe la trei evenimente – primește joi 6 octombrie titlul de Doctor Honoris Causa al universității „Babeș-Bolyai”, unde ține o prelegere despre viitorul științelor umaniste. În aceeași zi își lansează cartea „Grafice, hărți, arbori. Literatura văzută de departe” și dă autografe în lounge-ul festivalului din piața Unirii iar o zi mai târziu susține o conferință, „Emotions of London 1700-1900”, în Sala Eminescu de la Facultatea de Litere a UBB.

Franco Moretti (n. 1950) este profesor de literatură comparată și istoric al formei romanești. În prezent predă la Universitatea Stanford, unde a fondat The Center for the Study of the Novel și Stanford Literary Lab. A editat cele cinci volume ale cercetării enciclopedice „Il Romanzo” (publicate la Editura Einaudi) și e colaborator frecvent al revistei New Left Review.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania e programat între 4 și 9 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare