Închide

Expoziții la Cluj împotriva violenței de gen

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 24, 2022 0 133

Clujul găzduiește în următoarele zile mai multe evenimente culturale care fac parte din suita de acțiune ale campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței de gen”, derulată anual de către Institutul Român Pentru Pace (PATRIR) și Alianța Clujeană a Campaniei de 16 zile.

Mâine în cadrul vernisajului expoziției Karambol de la The Cosmic House e programată premiera scurtmetrajului ”Touch Me Louder”, în regia Elenei Waldorf. Expoziția Karambol reunește lucrări ale artiștilor Liviu Bulea, Cristina Cantemir, Cristina Daniela Gagiu, Mihai-Vlăduț Gicoveanu, Ioana Iacob, Lilia Liutko, Lucian Szekely-Rafan, Oana Pop, Oana-Maria Pop, Janneke Vos și Elena Waldorf și poate fi vizitată până în 10 decembrie pe strada Eremia Grigorescu 106. Unele lucrări expuse pot fi cumpărate, iar o parte din sumele obținute de galeriile și asociațiile culturale partenere vor fi donate centrelor de susținere ale victimelor violenței.

Tot în cadrul campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței de gen” are loc și  expoziția de pictură PANG, dedicată femeilor și drepturilor acestora. Lucrările expuse trag un semnal de alarmă în legătură cu restricțiile drepturilor femeilor în Irak, violenței domestice și abuzului sexual la care femeile sunt supuse. Expun  Beatriz Rodriguez (Spania), Cristina Maria Pop (România), Christine Witkowski (Franța), Janneke Vos (Olanda) și Kinga James (Polonia). Expoziția poate fi vizitată sâmbătă 26 noiembrie, între orele 13 și 16 la hotelul Sunny Hill de pe strada Făgetului 31A din Cluj-Napoca. Intrarea este gratuită, iar picturile vor fi puse în vânzare. Jumătate din prețul de vânzare va fi dedicat artistului, iar 50% – proiectului ”Family Holiday Charity”.

Programul campaniei include în 9 decembrie va avea loc un eveniment conceptual care cuprinde o expoziție de grafică, expoziție de pălării și instalații artistice din materiale sustenabile, o licitație caritabilă și o tombolă, ocazie cu care e comemorată designerul de pălării Brigitta Dachmann , cu ultimul proiect în care s-a implicat, Eva. Astfel, zeci de pălării realizate semnate de  Brigitta Dachmann vor fi expuse în cadrul evenimentului, organizat la Hotelul Radisson Blu din Cluj. Se vor licita pălării create de Hatiful și va avea loc o tombolă cu produse ale designerilor locali. Artista Lilia Liutko din Ucraina va expune patru lucrări de grafică ale căror subiect este puterea feminină. Intrarea se face pe bază de donație, iar suma minimă recomandată este de 50 lei. Banii ajung la centre de îngrijire pentru victimele violenței domestice. Accesul la evenimentul EVA – tribute to Brigitta Dachmann se face pe bază de înscriere online.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu