Închide

Expoziție nouă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vernisajul e programat diseară

Cultură by Actual de Cluj - apr. 17, 2024 0 121

Expoziție nouă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vernisajul e programat diseară.

E vorba de expoziția ”Călător prin burguri transilvane”, care se deschide azi și poate fi vizitată până în 12 mai, cu lucrări de pictură și desen ale artistului bistrițean Sever Moldovan. Vernisajul va avea loc diseară la ora 18 în prezența artistului și a invitaților săi – artistul vizual Dorel Găină și criticul de artă Vasile Duda, plus muzeograful Florin Gherasim din partea muzeului.

Sever Moldovan s-a născut în anul 1958 în comuna bistrițeană Telciu, unde și-a descoperit de timpuriu vocația artistică. A urmat cursurile Liceului de Artă din Cluj-Napoca, pe care le-a absolvit în anul 1977. A optat pentru studii superioare la Institutul Politehnic clujean, absolvind Facultatea de Construcții în anul 1983, urmând, apoi, un parcurs profesional tehnic-ingineresc la Primăria din Bistrița, serviciul Monumente. După ani însă, a redevenit student – al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde a obținut licența la secția Pedagogia Artei, promoția 2007. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Cluj-Bistrița-Zalău, din 2015.

A expus în Bistrița, Cluj-Napoca, Iași, Satu Mare, București, Alba Iulia, Târgoviște, Târgu Jiu, Besançon și Ornans-Franța. ”Artistul Sever Moldovan are un demers plastic închegat, maturizat la intersecția dintre construcția rațională și sensibilitatea cromatică, iar subiectele sale, inspirate constant, pasionat și cu expertiză din atmosfera expresivă a Bistriței și a burgurilor Transilvaniei, îl recomandă ca un veritabil maestru al vedutelor contemporane”, spune Dda.

Expoziția va fi deschisă în perioada 18 aprilie – 12 mai 2024, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10 și 17.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu