Închide

Expoziție la Muzeul de Artă din Cluj, se deschide joi, o artistă se întoarce după 17 ani

Cultură by Actual de Cluj - iul. 08, 2024 0 74

Expoziție la Muzeul de Artă din Cluj, se deschide joi.

E vorba de expoziția ”Viața și alte întâmplări neașteptate” a artistei Adriana Alian, deschisă între 11 și 28 iulie. Vernisajul expoziției e programat joi 11 iulie de la ora 18. Curator este Dan Breaz.

Absolventă a Institutului de Arte Plastice ”Ion Andreescu” din Cluj, fost cadru didactic la Secția de Grafică a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, în prezent artist freelancer, cu peste 25 de expoziții personale, Adriana Elian a fost de două ori distinsă cu Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România – în 1995 și 2001. A mai primit Premiul Bienalei de Pictură de la Arad în 2011 și mențiunea ”Eurobarometru vizual” al Comisiei Europene, în 2005.

Adriana Elian revine la Muzeul de Artă Cluj-Napoca după 17 ani de la precedenta expoziție personală. Intitulată ”Viața și alte întâmplări neașteptate”, expoziția include o selecție de lucrări din cei mai recenți șapte ani. ”Lucrările expuse excelează prin consistența barochizantă a materiei picturale și persistența senzorială a mesajului exprimat cu rafinament plastic”, arată organizatorii. ”Demersul curatorial își propune să pună în valoare dramatismul unei viziuni artistice necomplezente asupra vieții, de vreme ce întreaga expoziție e o mărturisire încifrată a unei artiste a cărei existențialism vizual nu se teme nici de adevărurile grave, de nemărturisit și nici de un simț liric al transfigurării imaginii care nu lasă pictura să-și piardă finețea propriului har”.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în 28 iulie, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10 și 17.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu