Închide

Expoziție de pictură și grafică de miercuri la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, expune directorul muzeului de artă din Iași

Cultură by Actual de Cluj - apr. 08, 2024 0 82

Expoziție de pictură și grafică de miercuri la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, expune directorul muzeului de artă din Iași.

Expune artista Valentina Druțu, lucrări de pictură și grafică, vernisajul e programat miercuri 1- aprilie la ora 17 în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. La vernisaj vorbesc curatorul expoziției, Maria Bilașevschi, critic de artă, profesorul universitar Bogdan-Teodor Iacob și Lucian Nastasă-Kovács, managerul muzeului.

Valentina Druțu este absolventă a Academiei de Artă ”George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, promoția 1995. În anul 1996 a devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași, iar din 2006 este membră în Consiliul director al UAPR Iași. Începând cu anul 1995 profesează în cadrul Muzeului de Artă, Complexul Muzeal Național Moldova Iași – Palatul Culturii, ca muzeograf, fiind și director al acestui muzeu din anul 2007 până în prezent.

”Valentina Druțu este artistul care invocă prin structurile vegetale, prin redarea macro a unor detalii, ființe vii ce poartă, asemenea personajelor de poveste, încercări și victorii, revolte și împăcări, reflectând cerul și rădăcinile pe suprafața unei petale, explozia clipei prelungindu-se pentru a face miraculosul posibil. Natura sa, cu fluturi și flori, păsări și pești, nori, aripi, îngeri instituie o nouă posibilă ordine a lumii, fantastică în mijloace, o lume în care reperele descrise prin polaritatea bine-rău se diluează, lăsând loc reflectării prin acest colț de existență a propriei lumi interioare”, arată curatorul Maria Bilașevschi.
Expoziţia va fi deschisă până în 28 aprilie, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10 și 17.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu