Închide

Expoziție de minerale la muzeul etnografic din Cluj, cu pietre ornamentale și semiprețioase, se deschide peste două zile

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 21, 2024 0 254

Expoziție de minerale la muzeul etnografic din Cluj, cu pietre ornamentale și semiprețioase, se deschide peste două zile.

E vorba de o nouă ediție a expoziției Mineralia, între 23 și 25februarie în galeria Cellarium a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, pe strada Memorandumului. Pietrele ornamentale naturale sunt diverse minerale sau combinaţii ale acestora, formate de-a lungul istoriei geologice de milioane de ani a Pământului. Bucățile care prezintă ccristale sunt selectate şi păstrate în starea lor naturală, fără alte intervenții – cristale de cuarţ, prisme de turmalină, cuburi de pirită și altele. Pietrele pentru bijuterii sunt alese dintre bucățile de minerale care prezintă cele mai frumoase aspecte – transparenţă, structură, culoare sau combinații de nuanțe, prelucrate prin tăiere și șlefuire. Pe lângă acestea în expoziție sunt prezentate bijuterii din coral, perle sau chihlimbar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare