Închide

Exercițiu de amploare la București, zeci de salvatori și medici trimiși din Cluj, o aeronavă aduce răniți din Capitală la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 15, 2018 0 89

Exercițiu de amploare la București în weekend, unde zeci de pompieri din Cluj au fost trimiși pentru a suplimenta forțele de intervenție într-un test care simulează un cutremur de mare magnitudine care ar fi afectat Capitala.

Mai exact conform scenariului a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate toate unitățile subordonate ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iar mai multe echipaje de pompieri din țară s-au deplasat spre Capitală. Din Cluj au fost trimiși 126 de pompieri, medici și asistenți medicali pe autospeciale, ambulanțe și un punct medical avansat, containere, camioane și microbuze. Acestora li s-au alăturat și 70 de jandarmi și 9 mașini de intervenție ale acestora, mobilizați la cazarmă.
ISU Cluj are 700 de angajați, dintre care mare parte lucrează în schimburi, astfel că activitatea de rutină a pompierilor a fost asigurată, explică purtătorul de cuvânt Andrei Biriș.

Dimineața devreme, în jurul orei 3, în cadrul exercițiului o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a evacuat 15 presupuși răniți pe ruta București – Cluj. Aeronava a aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca, la ora 4:48. Pentru preluarea pacienților au fost prezente din cadrul ISU și Serviciului Județean de Ambulanță șase ambulanțe de terapie intensivă mobilă, șapte ambulanțe de prim ajutor calificat și o autospecială de transport personal și victime multiple.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare