Închide

EXCLUSIV Interviu eveniment: Cine e antrenorul italian care a fost la un pas să preia Naționala României înaintea lui Cristoph Daum

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 08, 2017 0 758

E singurul antrenor străin care a câștigat tot ce se putea câștiga în România. Andrea Mandorlini a preluat CFR Cluj în sezonul 2009-2010 și a bătut pe toată lumea, reușind să ia Supercupa, Cupa și Campionatul. Atenție, într-o perioadă în care în fotbalul românesc circulau sume exorbitante.

Fotbaliști de rasă, salarii astronomice. La finalul sezonului reușit din toate punctele de vedere, l-a sunat Răzvan Zamfir, director sportiv atunci la CFR. „Trebuie să discutăm, am vorbit cu președintele și cu Paszkany”. I-au zis atunci, cei din conducerea clujenilor, că e demis! Poftim? Am câștigat tot cu CFR, de ce mă dați afară înainte de Liga Campionilor?” În fond, nici nu era o surpriză, Ioan Andone știe de ce.

Și dus a fost…. La CFR i-a luat locul Sorin Cârțu, care s-a remarcat printr-o bancă de rezerve spartă cu picioarele în Elveția, la Basel, în Champions League.

În același timp, Mandorlini ajungea la Verona, în Serie C. A preluat-o într-unul dintre cele mai dificile perioade din istoria echipei la care a evoluat și Adrian Mutu, a promovat-o în Serie B, apoi în Serie A și s-a luptat pentru un loc în cupele europene. Ofertele pentru italian n-au încetat să apară, iar unele dintre ele sunt cu adevărat surprinzătoare. Dacă vă spunem că înaintea lui Cristoph Daum, Mandorlini a negociat preluarea Naționalei României? Dar nu e singura propunere importantă pentru tehnicianul de 56 de ani.

„Acum un an fost discuții, exista posibilitatea să preiau echipa voastră națională înaintea lui Cristoph Daum, chiar înaintea sa. Mi-a fi făcut plăcere, cum să nu? Mi-ar fi plăcut foarte mult. Am discutat, dar nu s-a mai concretizat nimic, imediat a fost pus Cristoph. E o alegere bună? Cum stați în campania de calificare? E foarte greu, oricum, nu aveți jucători de talie mondială și e nevoie de timp, de răbdare.”

Care e fotbalistul român pe care l-a sunat și i-a propus să meargă în Serie A? Ce club mare din Italia l-a dorit sau care e situația jucătorilor români din campionatul italian. Plus multe altele. Ce spune despre relația cu Iuliu Mureșan și Arpad Paszkany și ce spune de numirea lui Dan Petrescu pe banca CFR-ului.

Citiți un interviu eveniment cu tehnicianul italian mâine dimineață în exclusivitate pe actualdecluj.ro. 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare