Închide

Evoluţia stării de sănătate a actorului Florin Piersic, ”lent favorabilă”

Actualitate by Actual de Cluj - mai 14, 2024 0 50

Evoluţia stării de sănătate a actorului Florin Piersic, internat în spitale de mai multe săptămâni și supus săptămâna trecută la două intervenții chirurgicale la inimă și genunchi pentru înlăturarea protezelor infectate, este ”lent favorabilă”, anunță azi spitalul Foișor, unde îndrăgitul actor clujean e internat de săptămâna trecută.

Astfel, starea generală a acestuia se ameliorează, iar parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere faţă de ziua precedentă, arată spitalul. Evaluarea făcută în această dimineaţă pacientului Florin Piersic de către echipa medicală indică o evoluţie lent favorabilă. ”Starea generală se ameliorează, parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere faţă de ziua precedentă”, arată  spitalul într-un comunicat de presă transmis de managerul interimar Şerban Dragosloveanu.

Piersic se află în spitalul Foișor din Capitală de joia trecută, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru înlăturarea protezei de la genunchi; e a doua operație în câteva zile a îndrăgitului actor clujean după operația pe cord la Institutul Inimii din Cluj-Napoca chiar în ziua de Paște pentru înlăturarea unei proteze cardiace; ambele au trebuit eliminate pentru că deveniseră focare secundare de infecție. ”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arăta joia trecută într-un comunicat de presă al spitalului Foișor. Ieri Florin Piersic a dat primele declarații după operații. Citește și:

Primul mesaj pentru public al actorului Florin Piersic de la internare: „Sunt viu” și asta datorită minunaților doctori care mă îngrijesc / Țineți-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești minunatului meu public

Nici un comentariu

Scrie un comentariu