Închide

Eurodeputatul clujean Rareș Bogdan spune că au fost scoase panourile din Craiova care-l înfățișează în echipă cu Olguța Vasilescu și alți PSD-iști

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 16, 2024 2 266

PNL e în competiție cu PSD la alegerile locale din 9 iunie, mai ales în anumite județe, unde sunt anunțate dispute acerbe între candidații social-democrați și cei liberali pentru acapararea administrațiilor locale. În același timp, pentru alegerile europarlamentare – care au loc tot în 9 iunie – reprezentanții PNL și cei ai PSD candidează în echipă, adică sub umbrela unei alianțe, pe o singură listă de candidați. Situația poate părea bulversantă pentru alegători, mai ales în situația precum cea de mai jos, în care candidații liberali pozează în echipă cu PSD-iștii, în detrimentul colegilor lor de partide.

În Craiova, PNL și-a desemnat propriii candidați atât pentru administrația județeană Dolj cât și pentru primării, însă eurodeputatul liberal clujean Rareș Bogdan a ales să-și lipească imaginea de trei social democrați, inclusiv de primarul PSD al municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Panoul publicitar cu Rareș Bogdan și cei trei social-democrați – inclusiv cu Lia Olguța Vasilescu care se bate pentru un nou mandat la Primărie cu PNL-istul Nicolae Giugea – a împânzit orașul Craiova. Subiectul a fost amplu comentată pe posturile naționale de televiziune, iar candidatul PNL la Primăria Craiova, Nicolae Giugea, ar fi reacționat și el negativ, nemulțumit că primul candidat al PNL de pe lista europarlamentarilor „trage” în campanie tot pentru PSD, în condițiile în care social-democrații sunt oricum foarte bine cotați în sondajele pentru zona respectivă.

De altfel, recunoaște și Rareș Bogdan, că PSD are în Dolj-Craiova circa 70% în timp ce PNL nu trece de 10%. El n-a explicat clar care a fost motivul pentru care s-a pozat alături de cei doi eurodeputați PSD, Claudiu Manda și Mihai Tudese și de primarul în funcție, Lia Olguța Vasilescu, evident fiind faptul că afișarea sa alături de ei îi poate crea un dezavantaj colegului de partid Nicolae Giugea.

„Eu am spus peste tot că de fapt îl susțin pe Giugea”, s-a justificat Rareș Bogdan, adăugând că „pentru alegerile europarlamentare e în echipă cu PSD”. El a mai spus că între timp panourile  ar fi fost scoase din municipiul Craiova, admțând în felul acesta că i-a creat un deserviciu colegului de partid Nicolae Giugea.

Rareș Bogdan a subliniat că majoritatea reprezentanților PSD îl cer pe el pentru a poza/vorbi în această campanie electorală. „Asta este, nu avem cum să evităm astfel de situații și sper ca alegătorii pot să înțeleagă și să facă diferența că la nivel administrativ partidele candidează separat, iar la europarlamentare avem o echipă cu PSD”, a spus Rareș Bogdan.

 

2 comentarii

  1. OLGUTA VASILESCU AR TREBUI NU PROMOVATA CI ARESTATA PENTRU CE LE-A FACUT MILITARILOR rezervisti……..după disputele cu Coldea aceasta nefericita s-a răzbunat pe cadrele militare…..DEMISIA..ca nu te mai Votează nimeni!

  2. Situatia de la Craiova este cu adevarat un exemplu al luptei acerbe dintre PNL si PSD in acest sezon electoral. Este interesant cum, desi se confrunta intr-o competitie stransa pentru castigarea administratiilor locale, cele doua partide aleg sa colaboreze sub umbrela unei aliante la alegerile europarlamentare. Panourile publicitare cu Rares Bogdan si cei trei social-democrati din Craiova sunt cu adevarat surprinzatoare si ridica numeroase intrebari printre alegatori. Cu toate acestea, trebuie sa intelegem ca, la nivel administrativ, partidele intra in competitie separat, iar la nivel european, se desfasoara ca o echipa.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.