Închide

Este oficial. UDMR câștigă Prefectura Cluj în negocierile din coaliția guvernamentală. PLUS va avea un mandat de subprefect. Cum au negociat partidele

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 02, 2021 0 2924

La negocierile dintre liderii partidelor din coaliția guvernamentală, de luni seara, în privința posturilor de prefecți și subprefecți, prima tragere au avut-o liberalii, care spre suprinderea tuturor au optat pentru Sibiu, și nu pentru Capitală. USR-PLUS au avut a doua tragere și, cum era de așteptat, au cerut Prefectura București. UDMR a avut a treia tragere, solicitând prefectura Cluj – au informat, pentru Actual de Cluj, surse guvernamentale.

Informația privind trecerea prefecturii Cluj în portofoliul UDMR a fost confirmată și de președintele filialei clujene a formațiunii politice, deputatul Csoma Botond.

„Da, noi luăm Prefectura Cluj, iar avocatul Istvan Tasnadi este optiunea nostră pentru această funcție”, a spus Csoma Botond pentru Actual de Cluj.

Ce se va întâmpla cu actualul prefect PNL al Clujului, Mircea Abrudean?

Liberalii de la centru n-au fost prea darnici cu funcțiile în ce-i privește pe membrii organizației PNL Cluj, iar în prezent primul dintre cei care rămân fără o poziție clară este actualul prefect liberal, Mircea Abrudean. Inițial, lui Abrudean i s-a promis funcția de Secretar General al Guvernului, însă premierul Florin Cîțu l-a preferat pe Tiberiu Horațiu Gorun, liberal din Gorj. Cîțu l-a desemnat, luni, pe Gorun, în funcția dorită de Abrudean.

Deși liderii PNL Cluj s-au angajat că se vor lupta la centru pentru a obține funcția de Secratar general al Guvernului pentru Abrudean (aceasta având o reală însemnătate politică), în realitate aportul lor a fost zero, Clujul pierzând atât poziția de prefect cât și pe cea de subprefect, care va reveni unui reprezentant PLUS.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a spus pentru actualdecluj. ro că este posibil să obțină totuși o funcție de secretar adjunct la nivelul Guvernului, cu alte cuvinte să preia funcție de subaltern al gorjeanului Tiberiu Horațiu Gorun.

„Da, probabil va fi funcția de secretar general adjunct al Guvernului. Rămâne să vedem astăzi”, a comentat prefectul Abrudean pentru actualdecluj.ro

Cum s-au împărțit prefecturile între partide

Conform informațiilor actualdecluj.ro, pozițiile de prefecți au fost împărțite astfel:

UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna – 5 prefecturi

USR -PLUS:  București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR) – 14 prefecturi

PNL va ocupa restul până la 41 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmboviția,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț, Botoșani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare