Închide

Este funcțional, în sfârșit. Cu costuri suplimentare de 5 milioane de euro, Tetaromul de pe Tăietura Turcului s-a extins

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 21, 2019 0 352

Lucrările de investiție pentru extinderea parcului industrial Tetarom I au fost tergiversate ani de zile, din pricina alunecărilor de teren de la baza dealului Hoia. Consiliul Județean Cluj a investit suplimentar 5 milioane de euro pentru a consolida acest versant, astfel încât să poată finaliza lucrările de extindere a parcului industrial. „Din păcate, ne-am confruntat cu acest decalaj de  câțiva ani, din pricina alunecărilor de teren care au avut loc (la versantul din perimetrul Tetarom, vecin cu parcul Muzeului Etnografic – n.red), dar acum lucrările sunt finalizate. E o realizare importantă, având în vedere că parcul industrial Tetarom contribuie din plin la dezvoltarea Clujului,  iar de acum va avea o capacitate mult mai mare pentru a găzdui firme și noi start-up-uri”, a comentat liderul Consiliului Județean, Alin Tișe.  Investiția privind extinderea parcului industrial de pe Tăietura Turcului, pe o suprafță de 16,8 hectare, se ridică la 10 milioane de euro. În plus – cum este menționat mai sus – s-au achitat încă 5 milioane de euro pentru reabilitarea versantului aflat în permitrul parcului industrial.

Investiția „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură” a fost finanțată în proporție de 50% prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2007-2013. Concret, investiția cuprinde extinderea infrastructurii de business din cadrul parcului industrial, respectiv construcția unui imobil de birouri cu regim de înălţime D + P + 5E, a unui sediu administrativ, a două hale de depozitare, a unei parcări auto și a unui drum tehnic de acces prin spatele halei numărul 2.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare