Închide

Emil Boc: „În jur de 5 milioane de euro costă centrele de vaccinare din Cluj-Napoca. Plata personalului, 85% din costuri”

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 13, 2021 1 232

Circa 2 milioane lei ar costa dotarea și amenajarea celor 11 centre de vaccinare din Cluj-Napoca, care cad în sarcina administrației locale. Plata personalului care să le deservească, simulată pe 6 luni de zile, ar presupune peste 18 milioane lei. Cifrele au fost oferite de primarul Emil Boc. Aceasta a mai spus că „sponsorizările private sunt binevenite, dacă fondurile naționale nu vor acoperi toate cheltuielile”.

„În jur de 5 milioane de euro costă centrele de vaccinare din Cluj-Napoca. Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din costuri. Sponsorizările private sunt binevenite, dacă fondurile naționale nu vor acoperi toate cheltuielile. Va fi analizată infrastructura de la Iulius Mall și dacă va fi acreditată de instituțiile abilitate prin îndeplinirea condiționalităților medicale atunci ar putea fi inclusă într-o etapă viitoare, cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a răspuns astăzi primarul Emil Boc întrebărilor cu privire la centrele de vaccinare din Cluj-Napoca.

Primarul a mai spus că luările sale de poziție privind amenajarea centrelor de vaccinare de către autoritățile locale și plata persoanlului care urmează să le deservească nu s-au legat de baza legală, ci de resursa financiară.  „3 – 5 mil euro în funcție de mărimea municipiului. Noi am fost revoltați pentru faptul ca OUG transfera obligația financiară în sarcina administrațiilor locale”, a spus primarul.

Emil Boc a arătat că în cazul centrele de vaccinare din Cluj-Napoca sunt necesari peste 18,8 milioane lei pentru plata timp de 6 luni a celor 37 de persoane care urmează să deservească centrele de vaccinare din Cluj-Napoca (11 centre).

Celelalte cheltuieli cu amenajarea centrelor de vaccinare au fost estimate de primar la circa 2 milioane lei.

„Așa a spus și premierul azi că Ministerul Sănătății suportă cheltuielile,  numai că azi nu a reușit să stabilească clar mecanismul cei de la Sănătate, dar vineri aprobă Ordonanța de Urgență”, a arătat primarul.

Directorul Terapia Cluj, citat de hotnews.ro, a anunțat că pune la dispoziția Primăriei centrul companiei de studii clinice din Cluj-Napoca pentru a fi transformat în centru de vaccinare, dar și că acordă o sponsorizare de 500.000 de lei autorităților, toate pentru a grăbi procesul de vaccinare. Primarul a preferat să nu o comenteze oferta Terapia și a spus doar că sponsorizările sunt binevenite în cazul în care autoritățile centrale nu vor deconta toate cheltuielile cu amenjarea centrelor de vaccinare din Cluj-Napoca.

 

Un comentariu

  1. Dar poate sa fie si 1 medic coordonator, 2 medici, 6 asistente si 6 registratori, ceea ce reduce cheltuielile la 8.065.200 lei. Plus chelt cu utilitatile de 2.000.000 lei Deci 10.000.000 lei

Scrie un comentariu