Închide

Emil Boc a votat pentru alianța cu PSD, la fel și Daniel Buda care argumentează că „interesele personale și cele de partid nu pot fi puse deasupra intereselor cetățenilor”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 09, 2021 0 1049

Liderii PNL ai Clujului s-au exprimat, aseară, în favoarea alianței cu PSD, în scopul formării unui nou guvern de coaliție. Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a admis pentru actualdecluj.ro că votul s-a dat pentru începerea negocierilor cu PSD, pentru că în această perioadă de criză, „interesele de partid și cele personale, nu pot fi puse înaintea intereselor cetățenilor”.

Emil Boc nu a fost prezent aseară la ședința Biroului Politic Național al PNL, în schimb, l-a delegat pe deputatul Sorin Moldovan (copilul de casă al mai vechilor băsiști, care nici nu e membru în BPN) să ducă și să citească o scrisoare prin care își exprima acordul pentru începerea negocierilor cu PSD, în vederea formării noului guvern de coaliție.

Daniel Buda a explicat că s-a recurs la metoda scrisoricii transportate de poștașul Moldovan, pur și simplu ca „opțiune de lucru”.

„Eu am deja un vot în BPN și am zis să nu fiu tot eu cel care transmite ce are dl Boc de spus, mai ales că am vrut și să iau cuvântul pentru a le explica membrilor colegi de ce e important să începem negocierile cu PSD, pornind, evident de la un set de principii”, a spus Daniel Buda.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a fost și el aseară prezent în ședința BPN a PNL, iar potrivit surselor actualdecluj.ro, a marșat tot pe o alianță cu PSD (mai ales că el și în prezent are o relație constructivă cu social-democrații la nivelul instituției pe care o conduce).

Conform datelor actualdecluj.ro. Tișe nu a exprimat nicio opinie sau vreun gând în cadrul ședinței BPN, limitându-se să accepte direcția majortății – cea impusă de Klaus Iohannis – privind construcția unui guvern cu PSD.

Daniel Buda a mai precizat pentru Actual de Cluj că încercarea realizării unui guvern cu USR a eșuat, pentru că liderii acestei formațiuni au  respins ipoteza renunțării la vechii săi miniștri. „Ok, noi am înțeles, nu-l mai vor premier pe Florin Cîțu, atunci era normal să avem un nou guvern care să nu-i mai cuprindă nici pe vechii lor miniștri. La discuțiile de negociere, însă, reprezentanții USR au respins acestă propunere”, a explicat Daniel Buda.

Eurodeputatul clujean, lider al PNL Cluj, mai spune că și situația actuală, creată de „disidența” liberalului Ludovic Orban, pune în imposibilitate partidul de a mai face o majoritate cu USR.

„Ieșirea d-lui Orban din grupul parlamentar al PNL – împreună cu un număr important de parlamentari – pune partidul în dificultatea de a crea alte majorități”, a spus Buda, referindu-se și la declarațiile de opoziție pe care Ludovic Orban le-a lansat în spațiul public, în ultima perioadă, declarații făcute inclusiv împotriva președintelui României, Klaus Iohannis, care, după cum se știe – controlează prin oamenii săi Biroul Politic Național al PNL.

Buda a punctat că în ședința BPN de aseară, liberalii s-au exprimat în majoritate pentru începerea negocierilor cu PSD, pentru că interesele cetățenilor trebuie să primeze.

„Le-am transmis colegilor că putem începe negocierile și cu PSD, pornind de la un set de principii care țin de programul nostru de guvernare, atâta timp cât USR nu înțelege sa devină mai flexibil în abordări… Legat de ce se va întmpla cu soarta PNL, le-am transmis colegilor mei că nu ar trebui să existe nimeni în sală care să pună interesele de partid și interesele personale deasupra intereselor cetățenilor”, a spus Buda, adăugând că în acest moment, prioritar pentru PNL trebuie să fie învestirea unui guvern cu puteri depline.

Vineri ar urma să aibă loc încă o ședință a Biroului Politic Național al PNL unde se vor prezenta rezultatele negocierilor cu PSD, urmând să se evalueze situația.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare