Închide

„Elveția să fie evaluată ca ţară cu risc ridicat de spălare a banilor”, solicită grupul PPE din Parlamentul European

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 22, 2022 1 163

Principalul grup politic din Parlamentul European a cerut luni o evaluare a practicilor bancare ale Elveţiei şi posibila includere a ţării pe lista neagră de bani murdari a UE, după apariţia unor documente în presă legate de practicile de afaceri ale Credit Suisse, transmite Reuters, citată de News.ro.

Presa a publicat luni rezultatele investigaţiilor, cu date privind mii de conturi deţinute de clienţi la bancă în ultimele decenii, care par să arate că aceştia includ persoane care abuzează drepturile omului şi oameni de afaceri supuşi sancţiunilor.

Credit Suisse a respins cu fermitate orice acuzaţie de abatere şi a spus că informaţiile din presă se bazează pe ”informaţii parţiale, inexacte sau selective, scoase din context”.

Partidul Popular European (PPE), gruparea conservatoare care deţine cel mai mare număr de locuri în Parlamentul European, a cerut luni Comisiei Uniunii Europene să ”evalueze Elveţia ca ţară cu risc ridicat de spălare a banilor”, ca parte a următoarei revizuiri a listei.

Comisia Europeană, care este responsabilă de elaborarea şi revizuirea listei, a refuzat deocamdată să comenteze declaraţia PPE, relatează news.ro

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare