Închide

Elevii se vor putea vaccina la școală

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 04, 2021 0 85

Copiii ar putea fi vaccinați în cabinetele medicale din școli, iar procesul de testare se va relua o dată cu începerea noului an școlar, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Vor fi testați însă numai elevii care au simptome.

„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică” a declarat Ioana Mihăilă într-un interviu pentru news.ro.

Tot în școli s-ar putea desfășura vaccinarea elevilor peste 12 ani, a mai spus ministrul sănătății.

„De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a mai spus Mihăilă.

sursa foto: g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu