Închide

Elevi din 5 școli învață programare de la voluntari din companii de IT, construiesc jocuri

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 05, 2017 0 231

Expoziție de jocuri video construite de copii, ieri la Bastionul Croitorilor: jocurile au fost construite de elevi de clasa a IV-a la cluburi de programare.

Jocurile au fost prezentate ieri la Turnul Croitorilor după ce au fost construite în maratoane Game Jam. „Maratoanele Game Jam au oferit cadrul în care elevii au putut să își pună în aplicare cunoștințele de programare în limbajul Scratch dobândite prin programul „Adoptăm o școală!”. Au dezvoltat povești unde personajele povestesc unii cu ceilalți și călătoresc sau jocuri în care treci prin labirinturi și prin păduri bântuite. Iar în spatele ideilor lor creative, ne-au demonstrat că au învățat care sunt pașii creării unui proiect, cum se aplică algoritmii de programare pe care i-au învățat și cum să își prezinte proiectul”, explică Oana Ciherean, co-fondator Cartea Daliei.
Programul “Adoptăm o Școală!” e derulat de cinci companii clujene de IT prin 40 de voluntari în cinci școli -Școala Gimnazială „Emil Isac”, Colegiul Național „George Barițiu”, Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, Liceul cu Program Sportiv și școala „Ioan Bob”.
Scratch este un limbaj de programare și o comunitate online, dezvoltate și menținute de o echipă de la MIT Media Lab. A fost creat în special pentru copii de la 8 la 16 ani, dar este folosit de persoane de toate vârstele.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu