Închide

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu – 5 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Dan Andronic, achitat. Sentințele nu sunt definitive

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 02, 2021 0 224

Elena Udrea a fost condamnată azi la 8 ani de închisoare de Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, potrivit sentinței citite de instanță. Udrea a fost găsită vinovată de șapte fapte. Și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare.

În același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat. Sentințele pot fi atacate la Curtea Supremă. De altfel Elena Udrea a atacat deja sentința. În plus, instanța a decis confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu.

udecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel București, desemnată să tranșeze în primă instanță acest caz, a vrut să dea verdictul odată cu motivarea, conform surselor G4Media.ro, însă a reușit să o redacteze în proporție de 75 la sută.

În schimb, magistratul a sintetizat, în sală, odată cu anunțul verdictului, principalele motive care au stat la baza deciziei sale.

La ultimul termen din proces, care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, procurorul DNA a cerut pentru Elena Udrea o pedeapsă de până la 12 ani, pentru Ioana Băsescu până la 15 ani, iar în cazul lui Andronic, condamnare cu executare.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Udrea a declarat că este nedreaptă și ciudată aprecierea procurorului DNA.

„Sunt nevinovată și am încercat să dovesc că acuzațiile sunt nedrepte și neprobate. Am fost prima și singura de după Ceaușescu care a investit în turismul romanesc.” a mai susținut aceasta.

Detalii din motivarea instanței pe G4media.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare