Închide

Element de muniție neexplodat găsit întâmplător pe o stradă din Turda

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 27, 2023 0 172

Element de muniție neexplodat găsit întâmplător pe o stradă din Turda, a trebuit asanat de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Echipa pirotehnică a desfășurat ieri o misiune de asanare a unui element de muniție neexplodat, rămas de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial. Muniția a fost găsită întâmplător, pe strada Gelu din Turda, în timpul unor lucrări de excavație. ”Persoanele aflate pe șantier au procedat corect, nu au atins elementul de muniție și au apelat 112. Imediat s-au deplasat la fața locului pirotehniștii ISU Cluj, care au ridicat în siguranță un proiectil de artilerie, calibrul 75 mm. Elementul de muniție va fi ulterior distrus, în cadrul unei misiuni specifice”, arată ISU Cluj.

Pirotehniștii amintesc pe această cale că elementele de muniție găsite întâmplător, de pe urma celor două conflagrații mondiale, sunt extrem de periculoase. Astfel, în cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie să:
• Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
• Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
• Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
• Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
• Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
• Nu lăsăți copiii să se joace cu asemenea muniții;
• Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare