Închide

Electrica Furnizare și Gaz Vest, amendate cu 400.000 lei pentru neaplicarea compensării la facturile de energie și gaze din luna noiembrie

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 14, 2022 0 442

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a sancționat Electrica Furnizare și Gaz Vest cu câte o amendă contravențională de 200.000 de lei, pentru nereguli în facturarea energiei electrice și a gazelor naturale în luna noiembrie.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societățile ELECTRICA FURNIZARE și GAZ VEST nu au aplicat clienților beneficiari schema de sprijin prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale, pentru luna noiembrie 2021, afectând astfel interesele economice ale clienților finali beneficiari ai schemei”, potrivit unui comunicat al ANRE.

Arbitrul pieței de energie a verificat îndeplinirea obligației de emitere de facturi care să cuprindă „informații corecte, transparente, clare și complete referitoare la plafonarea prețului final al energiei electrice și al gazelor naturale precum și consumul facturat aferent perioadei de acordare a compensației”.

Citește integral pe economedia.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare