Închide

Economedia: Deși CJ Cluj e acționar majoritar la Clujana SA refuză să finanțeze compania, care oricum a pierdut sediul de 100 de ani

Administrație by Actual de Cluj - sept. 18, 2021 0 132

La ședința de Consiliu din august, consilierii clujeni au anunțat că Clujana SA, aflată în portofoliul Consiliului Județean Cluj (93%), nu va mai primi niciun ban, deși e obligată să abandoneze spațiul pe care-l ocupă de peste 100 de ani. CJ Cluj a câștigat, în această vară, și un proces care consfințește decizia.

Ce spune CJ Cluj: „Prin acțiunea civilă care face obiectul dosarului nr. 7311/211/2021, aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, UAT Județul Cluj a solicitat evacuarea Societății Clujana SA din imobilele proprietatea UAT Județul Cluj, ocupate fără drept, situate administrativ în Cluj-Napoca, Piața 1 Mai nr. 4-5. În esență, s-a avut în vedere că, prin contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 14671/18.12.2018, societatea comercială Clujana SA, societate în insolvență, în calitate de vânzătoare, a înstrăinat și UAT Județul Cluj, în calitate de cumpărător, a cumpărat imobilele. Conform contractului, obligația de predare a posesiei de fapt, a fost scadentă cel mai târziu la data de 19.03.2019. Societatea Clujana SA nu și-a îndeplinit obligația contractuală de predare a bunurilor ce au făcut obiectul contractului, motiv pentru care, în prezent, ocupă imobilele fără drept.

Deși, acțiunea CJ Cluj e absolut legală, Clujana nu mai e în insolvență din februarie 2020, potrivit lui Călin Oancea, directorul general al companiei, arată economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare