Închide

EC 9, Ziua 3: Iggy Pop a compensat absența Chemical Brothers care urma să fie cap de afiș dar n-a mai ajuns la Bonțida/Le-a arătat fanilor că punk-ul nu are vârstă

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 22, 2023 0 466

Electric Castle a fost, vineri seară, o enormă sală de clasă în care 58.000 de oameni au primit o lecție despre punk, reinventare și forța de a transcende orice vârstă sau orice trend în muzică, arată organizatorii. Chiar dacă în ziua 3 urmau să ajungă în fața fanilor de la Bonțida cei de la Chemical Brothers, însă și-au anulat concertul din festival, la cei 76 de ani, Iggy Pop a facut față cu brio să fie singur cap de afiș. El le-a oferit tuturor celor aflați în fața scenei principale  o experiență din lista celor care trebuie trăite măcar odată în viață.

Nebunia s-a dezlănțuit alături de Pendulum, reveniți pe domeniul Banffy, în formulă live band. Artiștii australieni au fost atât de impresionați de energia publicului încât au luat spontan decizia de a se muta, în formulă mai restrânsă, în clubul underground din The Stables, unde au continuat show-ul.

A patra zi de festival debutează cu primul concert live pe scena din EC Village, unde, de la ora 16:00, Adi Despot (Vița de vie) întreține atmosfera de tabără cu un concert acustic.
Scena principală aduce două reveniri importante în line-up-ul Electric Castle: islandezii post- rock de la Sigur Ros și trupa de rock alternativ Nothing But Thieves, definită de capacitatea lor de a experimenta cu genurile muzicale și de versurile cu un puternic impact social. Artistul din spatele fenomenului The xx și unul dintre cei mai talentați producători din lume, Jamie XX, deschide drumul pentru petrecerea alături de Alex Superbeats, DJ-ul și entertainerul român cu mantie de supererou.

Pe scena Hangar vor urca artista din Israel Noga Erez și rapperul suedez Yung Lean, doi artiști foarte așteptați de tânăra generație, chiar dacă vin din stiluri muzicale diferite. James Lavelle, o legendă în industria muzicală și fondatorul trupei UNKLE, și duo-ul berlinez Booka Shade sunt în programul scenei Booha, iar la Backyard ajunge una dintre cele mai importante voci din muzica turcească, Gaye Su Akyol.


Bilete de o zi pentru cea de-a 9-a ediție a Electric Castle sunt în continuare disponibile pe www.electriccaste.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare