Închide

După ruperea de nori de azi au fost inundate șapte clădiri și curți, dar și un showroom, zeci de evacuați din parcarea mall-ului din Florești

Actualitate by Actual de Cluj - mai 24, 2023 0 464

După ruperea de nori de azi au fost inundate șapte clădiri și curți, dar și un showroom, mai multe persoane au fost evacuate din parcarea mall-ului din Florești.

Conform pompierilor, în urma furtunii de azi în Cluj-Napoca, Baciu și Florești, ISU Cluj a intervenit pentru evacuarea apei din șapte suboluri, garaje și curți, dar și un showroom. Din parcarea Vivo au fost evacuate 32 de persoane dintre care șase copii, precum și opt  autoturisme.

Amintim, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben valabilă de azi la ora 12 până diseară la ora 23 pentru județele din vestul țării, inclusiv Clujul. În acest interval meteorologii se așteaptă ca în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei să înregistreze perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale în general de până la 60 km/h, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25 litri pe metrul pătrat, și izolat până la 40 de litri pe metrul pătrat. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului țării, arată ANM.

Video ISU Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare