Închide

După nemumărare procese, a reușit, din nou. Gyorke Zoltan revine pe hârtie la Prefectura Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 27, 2021 0 295

Magistrații Tribunalului Cluj au dispus încadrarea fostului subprefect Gyorke Zoltan în funcția de secretar general al Prefecturii Cluj, arată muzicainstanțelor.ro. Gyorke Zoltan a învins de mai multe ori Guvernul, reușind să revină în funcția de subprefect.

Soluția Tribunalului Cluj a fost pronunțată în 19 noiembrie. Decizia nu este definitivă și se poate ataca cu securs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâtul SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI. Admite cererea formulată de reclamantul GYORKE ZOLTAN în contradictoriu cu pârâţii PRIM – MINISTRUL ROMÂNIEI, SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI, MINISTERUL AFACERILOR INTERNE. Dispune anularea deciziei nr. 326/24.05.2021 emisă de Prim-ministrul României. Dispune emiterea unei decizii de către pârâtul PRIM – MINISTRUL ROMÂNIEI privind aplicarea mobilităţii pentru dezvoltarea profesională a reclamantului GYORKE ZOLTAN din funcţia publică de inspector guvernamental în funcţia publică de secretar general al Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj. Dispune obligarea pârâţilor la plata de despăgubiri în favoarea reclamantului, reprezentând diferenţa dintre indemnizaţia aferentă funcţiei de secretar general al Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj şi cea aferentă funcţiei de inspector guvernamental, de la data de 04.03.2021 până la data integrării în funcţia publică de secretar general al Instituţiei Prefectului judeţului Cluj. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 8712,20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată – onorariu de avocat. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea şi motivele se depun la Tribunalul Cluj. Pronunţarea s-a făcut prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 19.11.2021”, arată Tribunalul Cluj.

Zoltan Gyorke, îndepărtat acum 8 ani din funcția de subprefect al Clujului, a pornit nenumărate procese împotriva Guvernului pentru a-și continua activitatea în Prefectura Cluj. Multe dintre acțiuni le-a și câștigat. Anul acesta, în luna martie, a adresat și o scrisoare premierului de atunci, Florin Cîțu, prin care i-a cerut numirea sa în funcția de secretar al Prefecturii Cluj. „Din cauza amânării nejustificate a numirii mele în funcția de secretar general al Instituției prefectului județul Cluj, am transmis astăzi o scrisoare deschisă prim-ministrului Florin Cîțu. Având în vedere că secretarul general exercită atribuții privind verificarea legalității actelor administrative ale consiliului judeţean, ale consiliului local şi ale primarului, lipsa răspunsului la cererea mea ridică suspiciuni privind respectarea Codului administrativ de către primul-ministru. Refuzul numirii înalților funcționari publici în aceste funcții publice importante echivalează cu politizarea funcției, prin ocuparea, nelegală, de către persoane apropiate partidelor politice care formează majoritatea guvernamentală, promovându-se astfel, în continuare, regimul excepțiilor și derogărilor de la lege”, arata Gyorke.

Cîțu nu a luat act de solicitarea lui Gyorke. Prin decizia nr. 326/24.05.2021 a Prim Ministrului României a fost numit Grigore Ferențiu pe o perioada de șase luni ca secretar general al Prefecturii Cluj.

Sursă foto: Zoltan Gyorke Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu