Închide

După crematoriul uman, un consilier local UDMR din Cluj-Napoca își ridică cort de lux pentru nunți în comuna Feleacu/Proiectul a fost avizat de arhitectul șef al județului

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Luminiţa Silea - dec. 21, 2022 0 581

Un proiect urbanistic pentru amplasarea unui cort de evenimente pe structură metalică în localitatea Feleacu, în intravilan, într-o zonă verde (parcuri, complexe sportive, recreere, turism, perdele de protecție, case de vacanță), a primit avizul Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj, la ultima ședință din an. Proiectul îl are ca beneficiar pe consilierul local din Cluj-Napoca, Rácz Levente Zsolt, cel care deține și crematoriul uman din comuna Moldovenești.

 

Planului Urbanistic Zonal „amplasare cort evenimente, amenajare acces, construcție bazin vidanjabil, împrejmuire teren, amenajări teritoriale” a fost prezentat comisiei de arhitecta Sofi Gîrda de la biroul ATD der Plan. Aceasta a arătat că pe terenul de peste 4000 de metri pătrați situat în intravilan, la ieșirea din localitatea Feleacu, la limita cu satul Vâlcele, teren situat într-o zonă verde (parcuri, complexe sportive, recreere, turism, perdele de protecție, case de vacanță), cu destinația de fâneață, se dorește construirea unui cort de evenimente de 596 de metri pătrați, deservit de o parcare cu 36 de locuri. Potrivit proiectantei, în zonă, de-a lungul drumului E6 și pe malul văii Morii, există dezvoltate diferite funcțiuni – RustiQ Garden, Fabrica de Ambalaje, dezmembrări auto, o piscina de înot de agrement-Oxygen Pool&Lounge, Instalații Frigorifice, comercializare prefabricate din beton-tuburi, cea dominantă fiind recreere și activități sportive.

Cortul urmează să fie construit pe structură metalică(aluminiu) acoperit cu prelata, material rezistent din poliester acoperit cu PVC omologat, 100% impermeabil, rezistent la flacără și rezistent la condiții externe, cu funcțiune spațiu de evenimente, cu regim de înălțime parter. Prin proiect se se reglementează și accesulpe parcela din drumul E60, o zonă verde de-a lungul Pârâului Racilor-Valea Morii și se prevăd și perdele de protecție spre zona industrială vecină.

Arhitecta a prezentat membrilor și o variantă a respectivului cort, indicându-le un filmuleț de pe TikTok, arătând că beneficiarul a informat-o și pe ea cum va arăta respectivul cort pentru evenimente.  Investiția a fost catalogată ca o hală pentru nunți de specialiștii din comisie.

Arhitectul șef al județului Claudiu Salanță a cerut ca prin proiect să se asigure un culoar pietonal de acces spre pârâul Valea Morii prin reducerea zonei de construibilitate de pe parcelă cu 6 metri, arătând că această abordare a fost solicitată în cazul tuturor proiectelor din zonă. Cu această modificare pe care proiectanții au agreat să o configureze în documentație, PUZ-ul a fost aprobat de comisie.

Beneficiarul proiectului din Feleacu este Pro Ignis din Bădeni, comuna Moldovenești, societatea care administrează un crematoriu uman. Societatea aparține consilierului local UDMR din Cluj-Napoca, Rácz Levente Zsolt.

sursa foto: TikTok

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.