Închide

După 14 ani, Iuliu Mureșan se retrage din fotbal. Cine-a rămas șef absolut peste club și ce se întâmplă din sezonul viitor

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 14, 2016 1 3305

Președintele Iuliu Mureșan nu se mai ocupă de activitatea clubului pe care l-a slujit din 2002 încoace, fiind forțat să renunțe la conducerea CFR-ului după dosarul deschis de DIICOT în care este acuzat, alături de Arpad Paszkany, de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală și spălare de bani – ultimele trei în formă continuată.

În acest moment, puterile depline în club sunt deținute de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu. „E doar un interimat pe care îl asigur”, spune acesta. Potrivit oficialului, clubul va avea în curând un înlocuitor pentru Iuliu Mureșan. „Știu că se fac demersuri pentru desemnarea unui alt administrator special. Adunarea generală va stabili asta. Momentan, de partea sportivă răspund Sandu Matei și Cristi Panin. Nu e chiar așa grav, n-a rămas chiar în aer clubul. Echipa își continuă fără probleme activitatea. Conturile nu se blochează în insolvență, nu avem nicio restanță față de jucători, așadar, nu văd ce probleme ar fi. Fotbaliștii și-au primit banii, îi vor primi în continuare. Până pe 1 iulie va intra o tranșă din drepturile TV. În plus, este posibil să și vindem câțiva fotbaliști, dacă vor veni oferte corecte. Oricine e de vânzare pentru suma potrivită. Vom încerca să menținem, totuși, un echilibru valoric în ceea ce privește lotul”, a declarat Zăvăleanu pentru actualdecluj.ro.

razvan-zavaleanuu

Răzvan Zăvăleanu are puteri depline la CFR Cluj

 

Administratorul judiciar susține că antrenorul Toni Conceicao e tentat să continue și din vară. Contractul portughezului a expirat, însă tehnicianul a dat de înțeles că ar fi dispus să mai rămână. „Când a plecat, i-am luat bilet dus-întors, chiar el a insistat. Ne dorim să rămână, dar până nu se semnează noul contract, nu avem o certitudine. El e un om de cuvânt și vrea să continue munca aici. Sperăm să fie așa. În privința jucătorilor, ei n-au de ce să-și facă griji.  Au contracte, trebuie să fie profesioniști, nu trebuie să fie afectați de această anchetă. Nu pot să comenteze pentru că și-au primit salariile. Probabil e o chestiune care poate fi apăsătoare, dar nu e de ce”, a mai completat Zăvăleanu. Reunirea echipei e programată pe 21 iunie și tot atunci ar trebui să ajungă și Conceicao. Ulterior, echipa va susține un stagiu de pregătire în Slovenia.

Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan sunt urmăriți penal de procurorii DIICOT – sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală și spălare de bani – ultimele trei în formă continuată. Cei doi sunt cercetați în calitățile pe care le au la clubul de fotbal CFR Cluj, de acționar majoritar și respectiv președinte. Față de cei doi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Cluj  au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ce înseamnă cercetarea sub control judiciar

Pentru următoarele 60 de zile Paszkany și Mureșan trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei dacă e cazul, și să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Totodată aceștia trebuie să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, să nu emită cecuri și să nu participe la adunări publice.

Amintim, procurorii DIICOT Cluj au făcut 20 de percheziții în București și Cluj-Napoca și au chemat la audieri zece persoane într-o cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată, în 19 mai.

14  ani a fost președinte Iuliu Mureșan la CFR Cluj, perioadă în care echipa a câștigat trei titluri de campioană (2008, 2010 și 2012), patru Cupe ale României (2008, 2009, 2010, 2016) și două supercupe (2009 și 2010).

foto principal: jurnalul.ro/ Dan Marinescu, Intact Images

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare