Închide

DSP Cluj: zeci de infectați cu coronavirus au decedat la Cluj fără comorbidități. 3 decese, sub 40 de ani

SănătateTop News by Mihai Prodan - iun. 02, 2021 0 442

Zeci de persoane infectate cu coronavirus la Cluj au decedat fără să fi avut comorbidități cunoscute, arată datele Direcției de Sănătate Publică la solicitarea actualdecluj.ro.

Datele DSP Cluj arată că în Cluj au decedat până acum un număr de 737 de persoane infectate cu coronavirus – considerabil sub raportările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, conform cărora numărul deceselor a depășit o mie până acum, căci aceasta din urmă ia în calcul și decesele înregistrate în spitale din Cluj ale persoanelor cu domiciliul în alte localități. Dintre aceste 737 de decese, trei au fost înregistrate la persoane cu vârsta sub 40 de ani – iar dintre acestea din urmă, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă sub 30 de ani. De departe cele mai multe decese au fost înregistrate la pacienți cu vârsta de peste 60 de ani – 157 decese la categoria 61-70 ani, 279 la categoria 71 – 80 ani și 204 la categoria 81 – 90 ani.

Semnalăm că din punctul de vedere al sexului persoanei, decesele au survenit în proporție aproximativ egală la bărbați și femei: 364 de femei decedate după infecție, respectiv 373 bărbați.

Din totalul deceselor, un număr de 82 au survenit fără comorbidități menționate, iar în ce privește decesele asociate cu comorbidități, DSP arată că nu există o analiză amănunțită în privința acestora dar că cel mai des menționate boli asociate sunt bolile cardio-vasculare, cele pulmonare și diabetul zaharat tip II, precum și obezitatea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.