Închide

Dragnea își toarnă cenușă în cap: „Vina mea e că am acceptat să fiu președintele partidului în 2015”

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mai 26, 2019 0 728

Liviu Dragnea admite că scăderea procentului electoral pentru PSD poate fi și din vina sa, și sugerează că nu exclude posibilitatea unei demisii. El spune că are curaj și să-și asume orice decizie în cadrul Comitetului Executiv al PSD, nu pe Facebook. Mai mult, Dragnea a plusat, subliniind că propunerea PSD pentru președinția României ar putea fi Gabriela Firea, sau, la înțelegere cu ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat dacă simte că are vreo vină în modul cum a evoluat PSD-ul, a spus: „Vina mea e că am acceptat să fiu președintele partidului în 2015”.  Dragnea se așteaptă să fie condamnat, în cazul în care, spune el, vor exista presiuni asupra completului de judecată, din spațiul public.

Mai jos, declarația completă a lui Liviu Dragnea

„În viață mi-am asumat tot ce am făcut. Dar nu pe facebook. Eu am votat și pentru Referendum. Nu am fost împotriva acestui Referendum. Intrebările au fost făcute prost, nici Iohannis nu le-a ținut minte. E important de văzut dacă ar veni la guvernare,  cei care au promovat Referendumul, dacă vor putea respecte ce au scris acolo”.

Ca să candidezi la președinție trebuie să poți

”Eu nu am spus niciodată că voi candida la preșdinția țării. Mulți  colegi mi-au cerut-o. Eu cred că PSD curând trbuie sa-și desemneze un potențial candidat. ALDE il susține pe Tăriceanu și noi trebuie să analizăm, împreună, care sunt șansele să scăpăm de omul acesta de la Cotroceni. Din partea PSD nu voi participa la analiză. Dacă Gabrilea Firea mai vrea să candideze, între ea și Călin Popescu Tăriceanu trebuie să se opteze”. Întrebat de ce nu dorește chiar el să candideze, Dragnea a răspuns: „Ca să candidezi, trebe să ai și posibilitatea să o faci. Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam eram preș, ghiocel, acum. Nu este vorba despre teamă. Completul de judecată, dacă sunt presiuni din spațiul public nu îmi vor da achitare, dacă nu vor exista presiuni, îmi va da achitare. Sunt un om responsabil, îmi asum această problemă. O voi face în interiorul partidului, cu mandat CEX. Niciodată n-am făcut altceva decât a zis partidul”.

Congres PSD. Dăncilă să nu-și depună mandatul

Dragnea a spus că în cadrul unui Congres PSD se va decide viitorul PNL. „În a doua parte a lunii iunie vom avea un congres  și vom decide candidatul pentru președinția României, precum și viitorul PSD. Partidul nostru a trecut prin momente mult mai rele și mai grele. Le cer tuturor colegilor să țină unit partidul și să mențină tot ceea ce am făcut pentru români. Viorica Dăncilă să nu cumva să-și depună mandatul, indiferent de presiuni, programul guvernamental trebuie dus până la capat. Acestea au fost alegeri europarlaemntare. Coaliția nu trebuie afectată. Vom face analize. A fost vorba despre o furtună a urii, poate suntem și noi vinovați, dar sper ca ALDE să treacă pragul. Eu zic să așteptăm număratoare”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu