Închide

Două parkinguri în centrul istoric cu peste 700 de locuri

Administrație by Actual de Cluj - apr. 23, 2014 0 286

Sursa foto: panoramio.com

Sursa foto: panoramio.com

Administraţia locală a negociat cu greco-catolicii şi cu reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământul preuniversitar clujean şi a obţinut două parcele de teren în centrul oraşului pentru construirea de parkinguri.
Sunt două proiecte mai vechi ale primăriei. Unul în Mihai Viteazul cu partenerii de la Cogedir care şi-au câştigat în instanţă dreptul de a edifica o parcare subterană, după ce fosta administraţia le-a reziliat contractul prin care administraţia le-a concesionat 6000 de mp în piaţa din faţa Cinematografului  „Florin Piersic”.  În acest caz, edilul Emil Boc a explicat că a negociat cu greco-catolicii care au renunţat la o cerere de revendicare a 3700 de mp din jurul statuii lui Mihai Viteazul, aşa că primăria va translata proiectul parkingului înpre statuie, pe respectiva parcelă. Iniţial, administraţia locală a renunţat la ideea realizării parcării din pricina unor conducte de apă care reducea numărul de locuri de parcare şi făcea investiţia nerentabilă.  Potivit lui Boc, Cogedir va primi tot 6000 de mp în concesiune pentru a realiza o parcare subterană cu peste 500 de locuri. „Dacă totul va merge bine chiar luni puteam să intrăm în Consiliul Local pentru aprobare noilor condiţii de realizare a parkingului. Vom rediscuta condiţiile de contract. Aşa a fost înţelegerea ca firma portugheză să renunţe la procesele prin care cer daune primăriei (pentru că le-a anunlat contractul din timpul administraţiei Apostu – n.red.)”, a spus Boc.
Cea de a doua parcarare subtereană cu peste 270 de locuri de parcare va fi amenajată în zona Pieţei Ştefan Cel Mare – Casa Învăţătorului tot pe modelul din Piaţa Mihai Viteazul. Boc a menţionat că a negociat cu Sindicatul liber din învăţământul clujean şi a obţinut acordul pentru a utiliza spaţiul din faţa cunoscutei „clădiri roşii” din oraş. „Urmează un acord notaria pe care îl vom încheia. Acolo dorim o parcare subtereanp cu lift, tot prin concesiune de teren, pe cheltuiala unui investitor privat pentru că administraţia nu are resursele necesare”, a precizat Boc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu