Închide

Două angajate ale unui cămin de bătrâni din Cluj au fost depistate cu infecție cu noul coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - mai 09, 2020 0 384

Două angajate ale unui cămin de bătrâni din Cluj au fost depistate cu infecție cu noul coronavirus.
E vorba de două femei angajate la căminul de bătrâni Rebeca din localitatea clujeană Sântioana, din comuna Țaga. A fost deschisă o anchetă epidemiologică, astfel că toți cei 56 de angajați și locatari ai azilului vor fi testați pentru infecție. Prefectul Mircea Abrudean spune că la căminul de bătrâni s-au autoizolat atât angajații cât și locatarii timp de două săptămâni – la debutul perioadei au fost testați toți iar rezultatele au fost negative. Cum a ajuns virusul într-o incintă altfel izolată cu săptămânile? L-am întrebat pe prefectul Mircea Abrudean, care e și președintele comitetului județean pentru situații de urgență. ”E posibil și să fi fost virusul prezent în faza incipienta și nu a fost detectabil la testare atunci”, spune el.

”Se pare că unul dintre bătrânii aflați la acest azil ar fi decedat în cursul nopții. Acesta prezenta și alte afecțiuni însă acum moartea acestuia este suspectată de a fi cauzată de o infecție Covid-19. În cursul acestei zile o echipă de la Institutul de Medicină Legală a ridicat cadavrul bărbatului. Urmează, bineînțeles, declanșarea unei anchete epidemiologice. Nu în ultimul rând, conform unor surse, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat mai multe decese, toate suspecte de a fi cauzate de noul coronavirus, însă s-ar încerca, până în momentul de față, mușamalizarea situației de la azilul de bătrâni din Sântioana”, arată someșeanul.ro.

În Cluj numărul total al bolnavilor infectați cu coronavirus, depistați pozitiv cu ajutorul testelor, ajunge azi la 204. Numărul celor vindecați e mai mare, 244 de la izbucnirea pandemiei și până azi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu