Închide

Dotări de două milioane de euro, bani publici, la un spital din Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - dec. 11, 2023 0 266

Dotări de două milioane de euro, bani publici, la un spital din Cluj.

E vorba de spitalul de recuperare, primul spital public de gen din Transilvania, unde ajung echipamente de două milioane de euro, mai exact zece milioane de lei, în Ambulatoriu, după ce Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a 27 de noi aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Ambulatoriului. Valoarea celor 27 de noi aparaturi și echipamente medicale este de 10.024.286 lei, plus TVA.

Printre dotările de care va beneficia spitalul se numără un ecograf 4D, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, un sistem robotizat pentru mers, un sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului, dar și șase electrocardiografe. Au mai fost cumpărate totodată un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, un aparat de terapie nanopulse, un sistem pentru recuperarea membrelor superioare prin stimulare vizuală intensă și un aparat de terapie shockwave focalizat și un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului.

Spitalul de recuperare din Cluj a împlinit în acest an 45 de ani de la înființare. Aici erau internați înainte de pandemie, în medie, anual, 12.000 de pacienți – plus 35.000 tratați ambulatoriu. Unitatea are 405 paturi. În prezent, Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj asigură servicii medicale pentru aproximativ 12.500 de pacienți, care sunt spitalizați anual. Alți 34.000 de pacienți sunt tratați în regim ambulatoriu. Unitatea medicală are peste 650 de angajați – medici specialiști, medici profesori, asistente medicale, îngrijitori. Are secții de recuperare, neurologie, cardiologie, meidcină fizică și balneologie, ortopedie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, și terapie intensivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu