Închide

Dosarul ‘Sparanghelul’ a fost clasat de Parchet: faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 23, 2020 0 468

Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj a anunțat în exclusivitate pentru știripesurse.ro că a dispus clasarea dosarului „Sparanghelul”, deoarece faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală. Măsura este cu atât mai interesantă cu cât Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj s-a sesizat din oficiu în acest caz, iar procurorii ajung să claseze cauza, tocmai în contextul în care Parlamentul anchetează de zor Comisia Sparanghelul.

„La data de 09.04.2020 Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal, reținând în esență că, în cursul aceleiași zile, începând cu ora 07.00, în parcarea Aeroportului Internațional Avram iancu Cluj s-a creat o aglomerare de persoane provenind din toate zonele țării, inclusiv din cele cu focare de infecție COVID-19, persoane care doreau să plece la muncă în Germania cu mai multe curse charter”, se arată în poziția Parchetului.

Amintim, Parlamentul a înființat o comisie ca să verifice evenimentele de pe aeroportul din Cluj când, în plină pandemie de coronavirus, mii de persoane au zburat în Germania, la cules de sparanghel. Constituirea comisiei de anchetă a fost aprobată de plenul reunit cu 223 voturi „pentru”, 74 „împotrivă” şi 40 de abţineri. Comisia va verifica legalitatea deplasării celor aproximativ 2.000 de cetăţeni români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, din localităţile lor de origine, unele aflate în carantină cu strictă supraveghere militară, la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj Napoca, în condiţiile în care ordonanţa Militară nr. 2 ”indica foarte clar excepţiile de la interdicţia deplasării persoanelor fizice”. Totodată comisia urmărește să identifice persoanele care au dat ordine dispozitivelor de control ale Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale ca aceste transporturi să nu fie oprite în trafic şi supuse controlului în noaptea dintre 8 şi 9 aprilie 2020.

Revenim cu informații. Până atunci, citește și:

”Operațiunea sparanghelul” de pe aeroportul din Cluj, puricată de o comisie parlamentară

Operațiunea Sparanghelul: zeci de suceveni au ajuns pe aeroportul din Cluj pe drumuri agricole

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare