Închide

Dosarul fostului director al Agenție Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Daniel Don, se rejudecă în Timiș, după ce magistrații timișeni au anulat sentinta prin care acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 13, 2022 0 744

Fostul director al  Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Cluj, Daniel Don, a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare, pentru luare de mită, a decis Tribunalul Cluj în vara lui 2021. Decizia nu a fost una definitivă, iar procesul a fost strămutat la apel la instanțele din județul Timiș. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au dispus în 11 februarie 2022 admiterea apelului formulat de fostul directorul al AJOFM Cluj, Daniel Don, și desființarea sentinței date de Tribunalul Cluj anul trecut. Judecătorii timișeni au trimis dosarului spre rejudecare la Tribunalul Timiş, iar până la finalizarea procesului sunt menținute măsurile asiguratorii stabilite deja.

Don a fost trimis în judecată pentru luarea de mită și fals în declarații fiind acuzat de procurori că ar fi perceput de la alţi angajați din agenţie care lucrau și pe proiecte europene, comisioane din salariile acestora pe respectivele proiecte.

Tribunalul Cluj, secția penală, a decis în 25 iunie că Daniel Don e vinovat și l-a condamnat la o pedeapsa de 5 ani de închisoare, pentru luare de mită.

Don trebuie să restituie suma de peste 3,3 milioane lei, considerată a fi mita rezultată din încasarea repetată a respectivelor comisioane. Ceilalţi inculpaţi din dosar (angajați din cadrul AJOFM care lucrau și pe proiecte europene) au primit pedepse cu suspendare.

Daniel Don s-a declarat nevinovat, susţinând că a atras sume importante din fondurile europene pentru dezvoltarea agenţiei. Acesta a mai spus că totul este o înscenare comandată de la nivel politic, pentru a-l scoate din joc. Detalii despre soluție – AICI.

De la primirea sentinței, Don a acuzat în presă nereguli în proces și lipsa de imparțialitate a judecătorului de la Tribunalul Cluj, care a stabilit soluția în dosarul său de corupție. Astfel, apelul a fost strămutat la Timiș, unde în 11 februarie anul acesta, Curtea de Apel Timișoara l-a admis și a dispus desființarea sentinței Tribunalului Cluj și rejudecarea cauzei.

Vezi și: Șeful AJOFM Cluj, trimis în judecată pentru luare de mită și fals în declarații

sursa foto: Romania TV

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare