Închide

Dosar penal pentru evaziune fiscală la Cluj, prejudiciu de 1,3 milioane euro

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 08, 2020 0 519

Administratorii a două firme au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Cluj pentru evaziune fiscală în formă continuată, cu un prejudiciu calculat la 6,4 milioane de lei, adică 1,3 milioane de euro.

Procurorii spun că în perioada octombrie 2010 – februarie 2011, unul dintre inculpaţi, în calitatea de administrator al unei firme, ar fi dispus înregistrarea, în evidenţele contabile ale societăţii pe care o administra, a unor cheltuieli în sumă totală de peste 20 milioane de lei care nu au la bază operaţiuni reale. În demersul său, omul de afaceri ar fi beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care i-ar fi pus la dispoziţie mai multe facturi fiscale fictive. Ulterior, după achitarea acestora, acelaşi inculpat ar fi retras sumele de bani din contul bancar al societăţii pe care o administra şi le-ar fi restituit în numerar omului de afaceri.

Doar din plățile datorate pentru aceste operațiuni bugetului de stat a fost calculat un prejudiciu de 6,46 milioane de lei, din care 2,58 milioane impozit pe profit și 3,88 milioane de lei TVA. În cauză a fost dispusă instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor aparţinând unuia dintre inculpaţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în cauză iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

Firma autorului infracțiunii e înregisrată în Oradea, iar cea a complicelui – în Dej, arată DNA la solicitarea actualdecluj.ro. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu