Închide

Domeniile cu cele mai mari salarii medii nete în țară. Cu cât sunt plătiți angajații din Cluj?

EconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 22, 2022 0 265

IT-ul, Auditul și Consultanța și Construcțiile sunt domeniile cu cele mai mari salarii medii nete lunare, arată datele eJobs, prezentată de Economedia.  Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Iași oferă salariile cele mai mari, după capitală.

Angajații din domeniul ingineriei sunt printre cei mai căutați de pe piața muncii, având în vedere deficitul de talente major din acest sector. „O mare parte dintre aceștia, în special inginerii, vizează joburi în afară, unde pot câștiga dublu sau chiar triplu față de piața locală. În acest moment, nu doar salariile sunt atractive în România, ci și oferta de locuri de muncă e una consistentă, tocmai pentru a atrage candidații spre acest sector”, spune Raluca Dumitru, director de marketing la eJobs România.

În ceea ce privește domeniul banking, în funcție de distribuția salarială, doar 3,3% dintre angajații din domeniu câștigă peste 2.000 de euro pe lună, în timp ce 3 din 5 angajați din acest sector primesc la final de lună sub 4.000 de lei net. 

„Acest lucru se explică și prin faptul că oferta de specialiști depășește cu mult cererea, căci numărul de joburi nou create în domeniu nu reușește să țină pasul cu numărul anual foarte mare de absolvenți de studii economice”, mai spune Raluca Dumitru.

În ceea ce privește topul domeniilor în funcție de salariul mediu net introdus în Salario, comparatorul de salarii al eJobs, IT-ul, audit-ul/consultanța și construcțiile au avut cele mai mari salarii:

  • IT – 5.850 lei
  • Audit / Consultanță – 4.200 lei
  • Construcții – 4.000 lei
  • Petrol / Gaze 4.000 lei
  • Telecomunicații – 4.000 lei
  • Inginerie – 4.000 lei
  • Banking – 3800 lei
  • Farma -3.500 lei

Clujul figurează în clasamentele salariilor la câteva domenii: Retail – 3000 de lei (locul 2, după București, la același nivel cu Timișoara, Oradea, Iași), Construcții – 4000 de lei (locul 2 după București, la egalitate cu Timișoara, Oradea, Iași), Bancar – 3500 lei (locul 3, după București și Timișoara).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu