Închide

Doi vietnamezi care omorau rațe sălbatice pe Canalul Morii din Gherla, cu praștia, cercetați pentru braconaj

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 12, 2019 0 375


Două persoane au fost prinse vineri seara în flagrant pe Canalul Morii, la Gherla, în timp ce loveau cu pietre rațe sălbatice.
Cele două persoane, cu vârste de 43 și 44 de ani, de naționalitate vietnameză, au fost surprinse de polițiștii locali în timp ce foloseau o praștie și pietre pentru a prinde rațe, informează gherlainfo.ro.
Unul dintre vietnamezi avea asupra sa o pungă, în care era o rață moartă.

Polițiștii locali au avut dificultăți în a comunica cu tinerii, aflați la muncă și cazați în oraș și care nu cunoșteau alte limbi. A fost anunțată Poliția Gherla, care i-a condus pe cei doi pofticioși de delicatese culinare la declarații. În cursul serii a venit la poliție un interpret de la Dej, pentru a facilita comunicarea cu suspecții, dar și un vânător de pe zonă. Fapta ar putea fi încadrată la braconaj.
Cum au ajuns rațele la Gherla
Un grup mare de vreo 50 de rațe sălbatice au fost observate pe Someș, la Gherla începând din iarna 2010-2011. Cunoscătorii au spus atunci că simpaticele înaripate vin din regiunile nordice ale continetului european. La fiecare început de iarnă, ele pleacă din Peninsula Scandinavă spre Deltă, sudul Europei sau Nordul Africii. În ultima perioadă, rațele sălbatice şi-au scurtat traseele și așa se face că unele au ajuns să îşi petreacă iarna la Gherla, unde apele someșului sunt tot mai puțin poluate. Alături de ele au apărut și gâște sălbatice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags