Închide

Doi candidați în cusa pentru șefia UBB Cluj. Alegerea noului rector va avea loc în 3 martie

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - feb. 01, 2020 0 901

Potrivit site-ului Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţia de rector a fost ieri, 31 ianuarie. Doi profesori universitari s-au înscris în competiția pentru ocuparea acestei poziții importante, prorectorul Universității, Daniel David (profesor de psihologie clinică şi psihoterapie, director al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie), și președintele Senatului Universității, Ioan Chirilă (profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă).

În acest moment, funcția de rector din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” este deținută de cad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, care  în urmă cu aproximativ doi ani a fost ales și președinte al Academiei Române. Istoricul Ion Aurel Pop a condus UBB Cluj timp de două mandate, el nemaivând dreptul de a candida pentru un alt mandat.

Daniel David (foto sus) este directorul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, autor al monografiei Psihologia poporului român – profilul psihologic al românilor apărută la Polirom. A fost vicepreşedintele Comisiei Prezidențiale pentru elaborarea şi analiza politicilor în domeniile educației şi cercetării, comisie condusă de Mircea Miclea și al cărui proiect a stat la baza legii educației 1/2011. În prezent, Danilel David deţine funcţia de prorector al UBB, responsabil cu cercetarea.

Ioan Chirilă (foto jos) este profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, relatează ziarul Făclia. Domeniul său de cercetare este constituit de teologia Vechiului Testament, hermeneutică și exegeză scripturistică, literatură iudaică, iudaism, arheologie biblică și limba ebraică biblică, dialog interreligios, dialog știință – religie, etică, bioetică, etica discursului și istorie modernă. În prezent, el este președintele Senatului Universităţii „Babeş-Bolyai”. A publicat 15 volume ca autor unic, a coordonat 20 de volume și a scris peste 250 de studii și articole în reviste de specialitate din țară și străinătate.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare