Închide

Documentar despre Clujul interbelic, premieră online, cu vizitele regale de la Cluj, defilarea de 10 mai sau concurs de mașini pe dealul Feleacului

Cultură by Actual de Cluj - apr. 06, 2020 0 306

Un inedit documentar despre Clujul interbelic are premiera peste câteva zile – și nu oricum, ci online, căci proiecțiile sunt interzise în vremea pandemiei cu coronavirus.

Cinemateca pentru Cultură Urbană propune un documentar online, cu o conotație aparte pentru clujeni, ”Secvențe inedite din Clujul interbelic” ce  va fi transmis online, în premieră, marți, 14 aprilie, de la orele 18.30, pe pagina de Facebook a Cinematecii. ”Filmul reprezintă un cumul de cadre, însumând festivități desfășurate în centrul orașului, vizitele regale de la Cluj, defilarea prilejuită de 10 Mai, concursul de mașini de pe Dealul Feleacului sau imagini de la aeroport. Mari personalități ale vieții sociale și culturale interbelice se regăsesc în filmările realizate între 1921 și 1939 într-un calup electrizant de aproape 34 de minute”, arată cinemateca.

Autorul documentarului este Ucu Bodiceanu, care a urmărit, la Arhiva Națională de Film de la București, o mulțime de ore, ”nici nu mai știu câte”, de documentare ca să culeagă din acestea imagini relevante. Preferata sa e o secvență de un minut și jumătate cu un raliu pe dealul Feleacului.  ”Documentarul există de mai mulți mulți ani. L-am mai prezentat o singură dată în întregime la Zilele Clujului, anul trecut”, spune el pentru actualdecluj.ro.

Cinemateca pentru Cultură Urbană este un proiect al Centrului de Cultură Urbană Cluj-Napoca ce urmărește promovarea cinematografiei ca artă prin producții de calitate pe care specialiștii și timpul le-au confirmat ca fiind valoroase.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu