Închide

Doar puțin peste un procent din suprafața spațiilor industriale din Cluj este vacantă deși chiriile sunt aproape cât în București

Economie by Actual de Cluj - nov. 04, 2021 0 225

Doar puțin peste un procent din suprafața spațiilor industriale și logistice închiriabile din Cluj este vacantă în acest moment în ciuda faptului că prețul chiriilor este aproape cel mai ridicat din țară, după cum arată un raport al companiei de consultanță Cushman & Wakefield.
Datele companiei, remise la solicitarea actualdecluj.ro, arată că stocul de spații logistice și industriale din Cluj ajunge la nu mai puțin de 334.000 de metri pătrați, dintre care doar 3.900 sunt disponibili spre închiriere – adică 1,2%. Aceasta, în ciuda faptului că în Cluj se înregistrează cele mai scumpe chirii pentru spațiile industriale din țară, la mică distanță după Capitală – respectiv un cost mediu de patru euro pe metrul pătrat, față de 4,1 euro/mp înregistrați în București.

Să precizăm, conform raportului în Cluj se află în construcție clădiri de birouri care însumează 36.000 de metri pătrați suplimentari, adică 10% din capacitatea existentă în acest moment. Între acestea e de așteptat ca în acest an să fie finalizat proiectul Urbano Cluj Vest III, din Gilău, cu o suprafață de 8.500 de metri pătrați, și care are deja chiriaș, compania Sameday.

Situația pieței de birouri din România în acest moment, conform raportului:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu