Închide

DNA: cum disimula Uioreanu mita pe care o primea de la Bene

Actualitate by Mihai Prodan - mai 29, 2014 0 224

Procurorii DNA explică traseul mitei pe filiera omului de afaceri Ioan Bene către președintele Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu, ambii reținuți cu propunere de arestare preventivă pentru dare și luare de mită: ar fi fost acoperită cu un contract de sondaj de opinie.

 

Procurorii spun că în această lună omul de afaceri Ioan Bene i-a dat lui Uioreanu o sumă de 22.320 lei, echivalentul a 5.000 de euro, sumă ce a reprezentat achitarea unui contract având ca obiect un sondaj de opinie comandat de edilul judeţului în contextul campaniei electorale privind alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Probaţiunea dosarului a stabilit că, pentru a disimula mita primită, Uioreanu la înţelegere cu Bene a cerut reprezentantului societăţii ce a efectuat sondajul de opinie încheierea fictivă a unui contract cu Napocamin SRL deţinută de omul de afaceri Ioan Bene, sens în care au fost întocmite în fals, contractul nr. 1.8/12.05.2014 precum şi factura fiscală nr. 034/23.05.2014 ce purta asupra sumei de 22.320 lei. „Practic, prin încheierea actelor false s-a încercat disimularea adevăratei convenţii între părţi, acte menit să ascundă adevărata natură a provenienţei a banilor, cunoscând că acesta constituie obiect al infracţiunilor corelative de dare şi luare de mită”, spun procurorii.

Bene și Uioreanu, alături de un alt om de afaceri, vor fi judecați la ora 15 la Curtea de Apel Cluj. Aceștia se află de aseară în arest, după ce procurorii DNA au dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere pe care o judecă instanța Curții de Apel.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare