Închide

DNA cere urmărirea penală a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), pentru trucarea unui concurs de angajare în minister

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - aug. 25, 2017 0 219

DNA cere Senatului sa aprobe începerea urmăririi penale pentru ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), acuzat de trucarea unui concurs de angajare în minister. DNA îl acuză oficial de „instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicitătii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale”.

În același dosar, DNA a început urmărirea penală a șefei de cabinet a ministrului Ilie, Felicia-Elena Pop, și pentru doi angajati în minister, Maria Alexandrescu și Mihai-Cornel Zaharia.

DNA susține că ministrul Viorel Ilie ar fi determinat-o pe directoarea sa de cabinet să le ceara celor doi membri ai unei comisii de concurs de angajare în minister subiectele și baremele la concurs. DNA arată că cei doi membri ai comisiei i-ar fi dat subiectele și baremele șefei de cabinet, deși știau că acestea erau secrete. În aceeasi zi, șefa de cabinet a lui Viorel Ilie le-ar fi dat unor candidați agreați subiectele și rezolvările.

Mai multe detalii pe hotnews.ro, AICI: DNA cere urmarirea penala a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), pentru trucarea unui concurs de angajare in minister

Nici un comentariu

Scrie un comentariu