Închide

Absolvent de Cluj ajunge director de bancă din top 10

Economie by Actual de Cluj - ian. 30, 2018 0 1507

Noul director general adjunct al Garanti Bank e un absolvent de Cluj.

E vorba de Iuliu Mureșan, noul director general adjunct al Garanti Bank responsabil de control intern și guvernanță corporativă, conform unui comunicat al băncii; deocamdată acesta așteaptă, ca să-și poată începe treaba, avizul în procesul de autorizare al Băncii Naținale a României.

Mureșan (40 ani) are 17 ani de experiență în domeniul bancar. Este absolvent al Facultății de Finanțe Bănci din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și are un master în domeniu la aceeași facultate.

Iuliu Mureșan vine la Garanti Bank după ce timp de aproape zece ani, din decembrie 2008, a fost vicepreședinte de risc la Bank Leumi România SA, bancă unde lucrează din 2005. E absolvent al liceului de informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, cu diplomă de analist programator obținută în 1995.

Garanti Bank e pe piața din România de 20 de ani și face parte dintr-un grup care reuneşte atât Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA), cât și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA), două instituţii financiare non-bancare (IFN-uri). Garanti Bank România este deținută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua bancă privată din Turcia, ca mărime. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB. În funcție de active, Garanti Bank e a zecea cea mai mare bancă din România, cu active de aproape 9 miliarde de lei și o cotă de piață de 2,28%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare