Închide

Din piața imobiliară: Chiriile cerute pe apartamentele din Cluj-Napoca au scăzut ușor în februarie față de luna precedentă (date platformă imobiliară)

Economie by Actual de Cluj - mart. 03, 2023 0 140

Chiriile medii cerute pentru apartamentele din Cluj-Napoca au scăzut cu 1% în februarie față de ianuarie, iar în cazul garsonierelor scăderea a fost de 3%, arată o analiză a platformei de anunțuri imobiliare Storia.ro.

L anivel naționale, sumele cerute pentru chirii în februarie au rămas relativ constante față de luna ianuarie, cele mai mari majorări ale chiriilor înregistrându-se la apartamentele cu două camere. În capitală se păstrează tendința la nivel de țară, observându-se doar creșteri moderate ale prețurilor. Analiza cuprinde cele mai mari 10 orașe din țară.

În luna februarie au existat creșteri moderate ale prețurilor chiriilor din capitală, cele mai mari majorări înregistrându-se în sectorul 2, de 5%. Singurul sector în care s-au înregistrat mici scăderi este sectorul 5 (-1%).

Așadar, prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere s-au încadrat între 260 de euro (în sectorul 5) și 370 de euro (în sectorul 1).

Apartamentele cu două camere au avut prețuri medii cuprinse între 410 euro (sectoarele 4 și 6) și 600 de euro (sectorul 1), iar cele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 499 euro (în sectorul 6) și 890 de euro (sectorul 1).

În categoria apartamentelor de patru camere, prețurile medii s-au încadrat între 500 de euro (sectorul 6) și 1925 de euro (sectorul 1).

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în februarie chiriile din capitală au un preț mediu mai ridicat cu 17%.

În țară, în luna februarie, prețurile chiriilor s-au menținut constante, comparativ cu luna ianuarie.

Cele mai mari scăderi ale chiriilor au fost observate în cazul apartamentelor de trei camere din Constanța, unde prețul solicitat este cu 7% mai mic, și în Cluj-Napoca în cazul garsonierelor, unde acesta a scăzut cu 3%.

În același timp, cele mai mari creșteri de la o lună la alta s-au înregistrat în Arad, la apartamentele cu două camere (9%), în Sibiu la garsoniere, unde există majorări de 8%, și în Brașov și Oradea la apartamentele cu două camere, unde creșterea prețului mediu este de 7%.

În Cluj-Napoca chiriile medii au scăzut cu 1% față de ianuarie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu