Închide

Digi 24: Școala de coșmar din Huedin sau cum își pasează autoritățile incompetența

Educaţie by Actual de Cluj - mai 31, 2023 0 114

Școala Gimnazială Specială Huedin, unde învață azi 93 de elevi, este un real pericol. Clădirea, construită în secolul al XVIII-lea, a fost pe vremuri conac – Conacul Barcsay – și figurează astăzi pe lista monumentelor istorice. Din anul 2000 funcționează ca școală, doar că de reparații capitale nu s-a pus niciodată problema. Pereții sunt vizibil degradați, încălzirea e cu sobe pe lemne, iar toaleta e numai una, cu apă încălzită de un boiler.

În 2017, Consiliul Județean Cluj iniția un proiect de reabilitare prin fonduri europene. Fiind clădire de patrimoniu, lucrurile s-au mișcat greu din cauza avizelor suplimentare. Până în ianuarie 2023, când s-au oprit de tot, fără prea multe explicații.

„Sunt director de un an de zile. La momentul la care eu am venit ca director exista un proiect inițiat de Consiliul Județean Cluj, prin care își propunea reabilitarea, modernizarea și dotarea acestei școli. Proiectul începuse în 2017 și lucrările urmau să fie finalizate la sfârșitul acestui an. Nu știu din ce motive, bănuiesc că financiare, la începutul acestui an, am fost informați că se suspendă finanțarea și că urmează să se caute noi linii de finanțare, din fonduri europene”, spune pentru Digi 24 directoarea Școlii Gimnaziale Speciale din Huedin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu