Închide

DHL vrea un terminal Cargo serios în incinta Aeroportului

DezvoltareEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 07, 2014 0 436

Un terminal Cargo ar ajuta Clujul să-și dezvolte serviciile de marfă, arată reprezentanții DHL, liderul internațional de curierat expres și logistică.

IMG-20140507-00066IMG-20140507-00074

 

 

Compania și-a inaugurat propriul terminal operațional  în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj , însă, acesta nu poate asigura transportul decât pentru o anumită categorie de mărfuri. „La volumul actual putem transporta doar marfă vrac. Pentru a transporta marfă în containere avem nevoie de infrastructură serioasă în incinta Aeroportului, dar și de anumite facilități. Ne trebuie rampe de transport, servicii speciale de handling, o aeronavă specială și multe altele. Asta presupune ca Aeroportul și autoritățile să asigure sectorul Cargo al Aeroportului, pentru ca noi să ne putem asigura acest tip de servicii la un anumit nivel”, a subliniat directorul de operațiuni al DHL pe România, Luigi Vendrami.  Vicepreșdintele Consiliului Județean, Ioan Oleleu, a explicat că din momentul în care Aeroportul va investi în componenta Cargo, și alte companii care asigură servicii de curierat și logistică vor avea acces în incinta Aeroportului. Președintele Horea Uioreanu a subliniat și că serviciile de transport marfă s-au dezvoltat enorm în Cluj, în primul rând datorită parcurilor industriale care au atras foarte mulți producători. „Sper ca în continuare Consiliul Județean să reușească să atragă și alți investitori în parcurile industriale, pentru că astfel se va dezvolta și sectorul Cargo din incinta Aeroportului”, a adăugat și directorul Aeroportului David Ciceo.  Acesta i-a mai asigurat pe reprezentanții DHL că dacă se impune, se pot găsi soluții pentru extinderea terminalului operațional al companiei.  În prezent, acest terminal DHL permite ca procesul de sortare să se facă imediat după ce marfa sosește în Aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, fapt ce contribuie la îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale cu până la 60 de minute. La eficientizarea timpilor de livrare și preluare contribuie și aparatul  Xray, dedicat operațiunilor DHL, cu ajutorul căruia este posibilă procesarea unui număr mai mare de expedieri, într-un timp mai scurt. Investiția permite, de asemenea, livrări în aceeași zi pentru județul Cluj dar și pentru principalele orașe din județele limitrofe: Alba, Bistrița, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.